Uncategorized

KINA!

Det er på høg tid med eit nytt innlegg i residensen. Det er på høg tid å gi folk eit lite innblikk i Kina, eller rettare sagt, påskeferien min.

Her ser vi tre lukkelege jenter stå på toppen av “Western hills” eller i allefall ein “vestleg bakketopp”. Frå venstre: Jeanette Kinabuar, Sissel Hybelmakkar og Sunniva Reisebuddy
Utsikt frå Den kinesiske mur.
Her ser vi eit typisk skue. Det var folk som solgte annanas på pinne over alt. Dei hadde eigne reiskapar som var spesialdesigna for å fjerne brune flekkar av frukta. Det er forresten mykje betre annanaså få i Kina enn i Noreg.
Noko av det kjekkaste med å reise på ferie re at at alle dei tinga som minner deg om heime framstend som magiske. Og samstundes fullstendig malplasserte. Her har vi Sissel avbilda på ein grisedyr matbutikk i Beijing, ved sida av ei snopehylle der ein mellom anna kunne flotte seg ved kjøp av nidar julemarsipan og seigdamer, til norske prisar.
Det er forresten ei kjend greie i utlandet (ifølgje ikkje mindre enn to av mine utanlandske vener) at norske seigmenn og -damer, har ei mykje meir korrekt anatomisk oppbygging enn andre tilsvarande produkt frå andre land. Dermed er dei populære som reisegåver. Seigdamer, ostehøvlar og brunost.
Eg vart ein smule solbrent og prøvde å dokumentere det. Dei som har godt syn kan skimte smykkeskiljet på bringa mi.
Standard

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s